افزایش اعتماد به نفس و انگیزه و موفقیت در زندگی

افزایش اعتماد به نفس و موفقیت در زندگی

افزایش اعتماد به نفس و انگیزه و موفقیت در زندگی

افزایش اعتماد به نفس و موفقیت در زندگی

۱ مطلب در مرداد ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

پادکست چیست و معرفی پادکست های برتر فارسی


اگر بخواهیم خیلی ساده، یک تعریف از پادکست بیان کنیم، می‌توانیم بگوییم: «پادکست ابزاری برای یادگیری، آموزش، سرگرمی و به طور کلی ارائه محتواست».

 

پادکتست-چیست

 

چیزهایی که در مقاله پیش رو در مورد پادکست می‌خوانیم:
پادکست چیست؟
چرا پادکست از رادیو و ویدئو بهتر است؟
چند مورد از مزایای پادکست برای مخاطبین
چند مورد از مزایای پادکست برای کسب و کارها
معرفی بهترین سایت ها و اپلیکیشن‌های پادکست فارسی
معرفی بهترین پادکست های فارسی

 

پادکست چیست؟


اگر بخواهیم خیلی ساده، یک تعریف از پادکست بیان کنیم، می‌توانیم بگوییم: «پادکست ابزاری برای یادگیری، آموزش، سرگرمی و به طور کلی ارائه محتواست».
پادکست‌ها به طور فزاینده‌ای در حال محبوب شدن و گسترش هستند. چرا؟ در ادامه وقتی با مزایای پادکست آشنا شوید، خودتان هم احتمالاً اولین پادکست خودتان را دانلود خواهید کرد!


طی ۱۵ سال گذشته، پادکست‌ها فرم و شکل‌های متفاوتی به خود گرفته‌اند و به خاطر کاربرد راحت و راحتی و جذابیت نسبت به سایر انواع محتوا، طرفداران ویژه‌ای برای خود دست و پا کرده‌اند. به طوری که آن ها را «خوره‌های پادکست» یا «پادکست بازی می‌نامند! برای مثال، طبق آمار معتبر، ۱۱ درصد شنوندگان پادکست، شاغلینی هستند که گوش دادن به پادکست را روش خوبی برای خروج از روتین روزانه کاری می‌دانند.


پادکست‌ها می توانند یک دقیقه از یک قطعه خبری، تا یک مصاحبه عمیق ۳ ساعته و یا بیشتر باشند. پادکست آموزشی، پادکست مذهبی، پادکست روانشناسی و پادکست هنری از انواع پادکست ها هستند.


حالا پادکست از کجا شروع شده؟


پادکست بهْ شکل کنونی آن، از اوایل سال ۲۰۰۰ میلادی نشر و گسترش یافت. می‌گویند اولین بار در طی یک دیدار دوستانه بیان دو شخص به نام‌های آدام کاری و دیو وینر که قصد داشتند در راستای خودکارسازی رسانه‌ها فعالیت خود را آغاز کنند، به وجود آمد. در آن زمان دنیا هنوز به اینترنت با پهنای باند زیاد مجهز نبود و این موضوع کار آن دو را سخت می‌کرد.


چهار سال بعد و برای اولین بار پادکست در تابستان ۲۰۰۴ و در طی مصاحبه یکی از خبرنگاران آن زمان به اسم کریستوفر لیدر با رئیس جمهور وقت آمریکا، جورج بوش مورد استفاده قرار گرفت. لیدر این مصاحبه را به صورت آنلاین در دسترس گذاشت و این اولین حضور جهانی پادکست بود. به پادکست، پادپخش یا تدوین صوتی هم گفته می‌شود. 


 

چرا پادکست از رادیو و ویدئو بهتر است؟


شاید این سوال برای شما به وجود آمده باشد که پادکست چه تفاوتی با رادیو دارد و چرا می‌تواند از رادیو و حتی از محتوای ویدئویی هم بهتر باشد؟


اولین مزیت پادکست نسبت به رادیو، ماهیت انتخابی پادکست است. شما برای شنیدن قسمت مورد علاقه‌تان در رادیو باید منتظر بمانید تا زمان پخش آن آغاز شود، تازه اگر موضوعی که دوست دارید را در دستور پخش داشته باشند! اما برای انتخاب یک پادکست، حسابی دست شما باز است. هم برای انتخاب موضوع و هم برای انتخاب خودِ پادکست!


حتی با قابلیت‌هایی که نرم افزار‌های پخش پادکست به شما می‌دهند می‌توانید قسمی که دوست ندارید را جلو بزنید و یا قسمت مهم پادکست را چند بار بشنوید وهمچنین سرعت پخش را بنا به نیازتان کم و زیاد کنید.
به علاوه اینکه برنامه‌های رادیو انصافا جذابیت خاصی ندارند. حال آن‌که پادکست‌های خوب، حسابی جذاب‌اند و ممکن است حتی معتادشان شوید، پس با احتیاط به سمت پادکست بروید!

 

چند مورد از خوبی‌های پادکست برای مخاطبین


اگر هنوز فکر می کنید پادکست گوش دادن را دوست ندارید، پس مزایای آن را با هم مرور کنیم:

 

فایده اول: در وقت صرفه جویی می‌کنید


اکنون «ثانیه‌ها» بیش از هر موقع دیگری ارزشمند شده و مدیریت زمان هم به طبع آن اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است. اتفاقا تا دلتان بخواهد هم زمان های مرده داریم. در مطب دکترها، در صف‌های مختلف، موقع خوابیدن و به خصوص وقتی پشت چراغ قرمز و یا در ترافیک گیر افتاده‌ایم!  با پادکست به راحتی از این زمان‌های مرده برای تفریح، آموزش یا سرگرمی استفاده کنید. پادکست زمان‌های مرده‌ی شما را به زمان هایی غنی و لذتبخش تبدیل می‌کند. 

 

فایده دوم: هزینه کم، فایده زیاد!


سایت‌ها و اپلیکیشن‌های زیادی هستند که در آن‌ها به راحتی پادکست‌های خوب و رایگان و یا بسیار کم هزینه پیدا می کنید. (در ادامه به شما معرفی می‌کنیم). یعنی یکی از کم‌هزینه‌ترین سرگرمی‌های امروزی، همین پادکست‌ها هستند...!

 

فایده سوم: به زندگی کسل کننده، رنگ تازه ای می‌بخشد...


یک زندگی کسالت آور کارمندی یا معمولی را می‌توانید با پادکست ها، دلنشین و لذتبخش کنید. درست مثل وقتی که چندین سطل رنگ را به یک دیوار بی روح و بی رنگ بپاشید. در ابلا گفتیم که بیش از ۱۱ درصد شاغلین، می‌گویند گوش دادن به پادکست را برای فرار از روزمرگی و همچنین برای یادگیری دائمی، روشی مناسب می‌دانند. شما می‌توانید هر روز را به یادگیری و سرگرمی‌های متنوع اختصاص دهید.

 

فایده چهارم: همه جا در دسترس است!


یکی دیگر از فواید پادکست این است که نیاز به دسترسی دائم به کامپیوتر یا لپ تاپ ندارید. کافی است یک گوشی با قابلیت پخش فایل‌های صوتی داشته باشید و از قبل آن را دانلود کرده باشید یا به صورت آنلاین در حال گوش دادن به آن باشید. اگر هم نرم افزار پادکست خوان (پادگیر) نصب کرده باشید که دیگر عالی است، چون می‌توانید تمام محتوای مورد نظرتان را تنها در یک اپلیکیشن در مشت داشته باشید!

 

چند مورد از مزایای پادکست برای کسب و کارها

 

چگونه از پادکست استفاده کنیم


درست کردن و انتشار پادکست فواید زیادی برای یک کسب و کار (به خصوص اگر کسب و کار آموزشی یا محتوا محور باشد) دارد.
مثل:


فایده اول: با پادکست اثربخش‌تر می‌شوید


اینکه شما به عنوان یک کسب و کار، به صورت حرفه‌ای و مرتب پادکست منتشر کنیدع هم کلاس کاری‌تان را چند پله بالاتر می برد و هم با این روش می‌توانید حسابی ارزش برای مخاطبین خود ایجاد کنید. ضمن اینکه پادکست نسبت به خواندن ایمیل یا روش‌های دیگر دریافت اطلاعات روشی صمیمانه‌تر و مستقیم‌تر دارد. در نتیجه، افراد راحت‌تر با مطالب ارائه شده در پادکست ارتباط برقرار می‌کنند. پس یکی از مزایای تولید پادکست تاثیرگذاری بیشتر آن است. ارائه مطالب به صورت متفاوت مانند پادکست جذابیت اطلاعات را افزایش داده و مردم علاقه بیشتری به کسب اطلاعات از این روش جدید دارند.

 

فایده دوم: راحت‌تر و صمیمی‌تر است...


شما از کانال‌های راحت و مستقیم و یا از طریق سایت خودتان می‌توانید پادکست های تولیدی‌تان را به مخاطب برسانید. همچنین پادکستی که تولید کرده‌اید را هم می‌توانید در سایت‌های مخصوص پادکست آپلود کنید و لینکش را در اختیار مخاطب بگذارید و یا به صورت مستقیم از طریق واتساپ، تلگرام یا ایمیل برای او بفرستید...

 

فایده سوم: تعداد مشتریان شما بیشتر می‌شود


وقتی از طریق ارائه پادکست به مخاطبین خودتان آموزش‌های ارزشمند بدهید، آن‌ها شما را به دوستان خودشان هم معرفی خواهند کرد. از پادکست به عنوان ابزاری برای بازاریابی دهان به دهان استفاده کنید. این باعث افزایش مشتریان در طول  زمان می‌شود.

 

فایده چهارم: ساده و ارزان بودن..


زمان و هزینه دو فاکتور و موضوع مهم در هر کسب وکاری است. بنابراین همه روش‌هایی که با هزینه و زمان کمتر به نتیجه می‌رسند اولویت بالاتری دارند. درست کردن یک پادکست ساده، فقط نیازمند یک میکروفون و هدفون باکیفیت و یک ایده یا محتوای خیلی خوب است. در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانید پادکست را تولید و ویرایش کرده و در سایت‌های مختلف آپلود کنید. ساده و راحت!

 

پادکست های معروف فارسی

 

از کجا پادکست‌های خوب فارسی بیاوریم؟ (معرفی بهترین سایت و اپ های پادکست فارسی)


اینترنت پر از پادکست‌های رایگان و متنوع فارسی و خارجی است. اما در این مقاله صرفا به معرفی پادکست‌های خوب فارسی و اپ و سایت‌هایی که از طریق آن‌ها به پادکست‌های خوب دسترسی خواهید داشت می‌پردازیم.
در گام اول به شما توصیه می‌کنیم، پادکست‌پخش‌کن (پادگیر یا پادکست‌خوان) مناسب خودتان را پیدا کنید. یک اپلیکیشن پخش و دانلود پادکست خوب که با سلیقه و نیاز شما جور باشد. بسته به اینکه کجا راحت‌تریم، برای موبایل و برای دسکتاپ(کامپیوتر و لپ‌تاپ‌).


حالا چرا اپلیکیشن پادکست؟


اولا چون همه پادکست‌ها یک‌جا جمع شده و دسترسی شما به آن بسیار راحت است. دوماً به محض انتشار قسمت جدید پادکست مورد علاقه‌متان، از انتشارش باخبر می‌شوید.  ضمن اینکه بهترین جا برای دانلود پادکست، همین اپ‌های پادکست‌اند. چون علاوه بر اینکه می‌توانید پادکست‌ها را دانلود کنید و آفلاین بشنوید، می‌توانید تنظیمات اپ پادکست رو طوری بگذارید که مثلا بعد از ۳۰ روز آن‌هایی که شنیده‌اید را پاک کند. پلیر اینگونه اپ‌ها هم امکانات بسیار خوبی در اختیار شما می‌گذارند تا بدون هیچ  زحمتی شروع به گوش دادن پادکست کنید.


بسیار خب!


لیستی از پادکست های خوب فارسی را در اینجا با هم می‌خوانیم:

 

۱- چنل بی


یکی از مشهورترین تولید کنندگان پادکست فارسی، همین «چنل بی» است. یک کانال منتشر کننده پادکست بسیار خوب که سطح استاندارد پادکست‌های ایرانی را ارتقا داد. اولین اپیزود پادکست ChannelB با اسم اولیه «کانال‌ بی» و با کمک وب سایت ناملیک، در تابستان ۲۰۱۵ منتشر شد.
از آن به بعد تاکنون، هر سه هفته یک بار اپیزود جدیدی منتشر شده و تقریباً هر اپیزود پادکست گزارش بلند یک ماجرای واقعی را که در یک رسانه معتبر انگلیسی‌زبان منتشر شده به فارسی می‌شنوید. علی بندری صاحب صدای پادکست است. 
برای دسترسی به اپیزودهای چنل بی به این سایت مراجعه کنید:

https://channelbpodcast.com

 

۲- رادیو لیبیدو


یک سری پادکست برای مسائل سبک زندگی، زناشویی، ازدواج و انواع و اقسام مباحث دیگر که توسط بهنام اوحدی ساخته و منتشر می‌شود. این رادیو به صورت کامل درباره هر مسئله و توسط یک متخصص صحبت می‌کند. (مخصوصاً مسائلی که نمی‌شود هرجایی از آن ها حرف زد!)
برای دسترسی به اپیزودهای رادیو لیبیدو به این سایت مراجعه کنید:

 http://drohadi.com

 

۳- بی پلاس


این یکی پادکست‌ها هم کار علی بندری است! این بار او به روایت خلاصه‌ای از کتاب های غیر داستانی می پردازد. کیفیتش در حد همان چنل بی هست.
برای دسترسی به اپیزودهای بی پلاس به این سایت مراجعه کنید:

https://bpluspodcast.com
 
۴- رادیو مرز


یکی از رادیوهایی که به تازگی محبوبیت زیادی پیدا کرده، همین رادیو مرز است. خانم مرضیه رسولی در رادیو مرز در مورد مسائلی صحبت می‌کند که موجب اختلاف بین آدم‌هاست و معمولا باعث جدا شدن دنیایشان از هم می‌شود. این پادکست حالت «مستندطور» دارد و درباره هر موضوع با آدم های مختلف مصاحبه می‌شود. 
برای دسترسی به اپیزودهای رادیو مرز به این سایت مراجعه کنید:

https://radiomarz.libsyn.com

 

۵- پرگار


از پادکست‌هایی که بی بی سی فارسی مدت‌هاست در حال ساخت و انتشار آن‌ است و با توجه به امکانات حرفه‌ای و تولیدکنندگان آموزش دیده و با تجربه، پادکست های خوبی از آب درآمده است. 
میزبان پرگار، داریوش کریمی مجری کهنه کار و کاربلد بی بی سی فارسی است. بنابراین اگر وقت نمی‌کنید برنامه اصلی پرگار که در تلویزیون پخش می‌شود را ببینید، بهترین راه این است که پادکست‌های آن را گوش کنید. پرگار اصولا یک بحث آزاد بین دو یا چند نفر است که به موضوعات سیاسی، دینی و البته گاهی عقیدتی و ادبی می پردازد.
برای دسترسی به اپیزودهای پرگار به این کانال تلگرامی مراجعه کنید:

https://telegram.me/pargarbbc_padcast

 

۶- احسانو


پادکست احسان عبدی پور با لهجه شیرین جنوبی‌اش احتمالا می‌تواند شما را معتاد به پادکست کند! احسان عبدی پور در این سری پادکست‌ها، روایت‌هایی را در قالب داستان بیان می کند و نقطه قوت پادکست‌های او، فضاسازی بسیار عالی اوست به طوری که گویا شما درست وسط ماجرا هستید!
علاوه بر اینکه در خانه می‌توانید این پادکست ها را گوش کنید، به شما توصیه می‌کنیم پادکست های احسانو را برای ساعت‌ها رانندگی در جاده یا برای دور شدن از فضای پیچیده دنیایتان استفاده کنید!
در داستان های او از آرزوهای ریز و درشت، از آدم های کوچک با روح بزرگ، از واقعیت های هر روزه که در حال پنهان شدن هستند خواهید شنید.
برای دسترسی به اپیزودهای پادکست احسانو به این سایت مراجعه کنید:

https://tehranpodcast.ir
 
۷- رادیو نیست


«رادیو نیست» یک مجموعه پادکست نسبتا تازه است که خودش، خودش را به این شکل معرفی کرده است: « یک شهر متشکل از مجموعه‌ مکان‌هایی‌ست که در پس ظاهر سنگی خود زیست‌های گوناگونی در آن‌ها جریان داشته یا دارد. زندگی‌هایی که در طول زمان، خاطرات و روایاتی را می‌سازند و بدل به بخشی بزرگ از هویت و خاطره‌ی جمعی شهر و ما می‌شوند. «رادیو نیست» روایت مکان‌هایی‌ست که نقش مؤثری در زمانه‌ی خود داشته‌ و در حال حاضر یا نیستند یا اگر هستند تغییر کاربری و نقش داده‌اند. روایت مکان‌هایی خاموش که در عین خاموشی هزار داستان در خود دارند....»
در حقیقت، رادیو نیست روایتی از مکان‌های خاموش است. جاهایی مثل پلاسکو که قبلا بوده و الان نیست. موسیقی، ادیت و روایت‌ها همه عالی و درجه یک است.
برای دسترسی به اپیزودهای رادیو نیست به این سایت مراجعه کنید:

https://radionist.com
 
۸- ۱۰ صبح!


یک پادکست کسب و کاری درجه یک!
یک مجموعه پادکست حرفه‌ای، که توسط میثم زرگرپور و امید اخوان میزبانی می‌شود و حسابی کاربردی است و به درد کسانی می خورد که دوست دارند درباره راه اندازی کسب و کار اطلاعات پیدا کنند.
در ده صبح درباره رشد مقیاس‌پذیر، جذب سرمایه، مدل کسب و کار، راه‌اندازی استارتآپ، شبکه‌ سازی، مهارت‌های نرم،... صحبت شده و همچنین با بنیانگذاران استارتاپ‌های موفق مانند اسنپ، دیجی‌کالا، علی بابا، فناپ، اسنپ فود، الوپیک، استادکار، پیاده... جهت انتقال تجربه عملی آن‌ها مصاحبه شده است.
برای دسترسی به اپیزودهای ۱۰ صبح به این سایت مراجعه کنید:

https://10ampodcast.com

 

۹- کُرُن


پادکست کرن یه پادکست حرفه‌ای در مورد موسیقی است. مجری این پادکست، بردیا دوستی، درهر اپیزود، یک قطعه موسیقی ایرانی را مورد تحلیل قرار می‌دهد. پادکست بسیار حرفه‌ای است ولی برای شنیدنش لازم نیست که شما هم یک شنونده حرفه ای باشید. اپیزودها کوتاه و آنقدر جذاب هست که تمرکز شما را برای ۲۰ دقیقه به خود جلب می‌کند.
برای دسترسی به اپیزودهای کرن به این سایت مراجعه کنید:

https://koron.podbean.com
  
۱۰- فردوسی خوانی


اگر سال‌هاست به فکر خواندن شاهنامه هستید و هر بار وقتش را پیدا نمیکنید، این بهترین فرصت است! پادکست فردوسی خوانی این کار را برای شما راحت کرده است! شاید این بار از عذاب وجدان نخواندن یکی از مهم‌ترین کتاب‌های حماسی فارسی رها شویم و درک بهتری از آن داشته باشیم. پادکست فردوسی خوانی در هر قسمت، یکی از داستان های شاهنامه را روخوانی می‌‌کند و با زبان ساده داستان را برایتان تعریف می‌کند.
برای دسترسی به اپیزودهای فردوسی خوانی به این سایت مراجعه کنید:

https://readingferdowsi.com
 

 

 

  • ali ahmadi